De omgeving

Ontdek de schoonheid op de grens van de Achterhoek en de Veluwe!

De directe omgeving van Bed & Breakfast De Molenkolk

Op de grens van Achterhoek en Veluwe, tussen Steenderen en Bronkhorst, ligt ‘De Molenkolk’. Onze woonboerderij ligt op een oude rivierduin aan een doodlopende arm van de IJssel. Vanuit deze locatie kunt u zowel de Achterhoek als de Veluwe verkennen. Op loopafstand liggen de “Bronkhorstermolen”, het landelijke dorp Steenderen en het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst.

Onze pony’s

Onze pony’s Olleke en Olieneke (Shetlanders) lopen in de paardenwei. U mag meehelpen met het borstelen van de pony’s. Onze pony Winny, jarenlang onze lieve erfgenoot, is in november 2021 overleden.

Onze tips en aanbevelingen

Wandelen

Onze mooie omgeving is goed te voet te verkennen. Op deze manier beleeft u het IJssellandschap pas echt. Lees hier over het wandelen bij De Molenkolk!

Fietsen

De Molenkolk is een geschikte uitvalsbasis voor fietsers die de Achterhoek en/of Veluwe willen verkennen. Voor iedere afstand hebben we een route. Lees hier meer!

Hardlopen

Ook hardlopers weten B&B De Molenkolk te vinden. Niet zonder reden, want in onze prachtige omgeving kun je uitstekende rondjes maken. U loopt al snel midden in de natuur.

Vissen

Onze gastenverblijven liggen direct aan de Molenkolk, een visrijk water. Er zijn zeven ruime steigers. Het is een ‘stek’ om tot rust te komen. Om hier te mogen vissen heeft u een dag- of weekkaart nodig. Deze zijn voor onze gasten bij ons te koop.

Vogels kijken

Onze Bed & Breakfast is een waar dorado voor veel verschillende soorten vogels. Ook zijn er diverse vogelwerkgroepen in onze omgeving actief. Lees meer over vogelen in onze buurt.

Zwemmen

Op steenworp afstand ligt het verwarmde openluchtzwembad dat u in het zwemseizoen kunt bezoeken. Buiten die periode kunt u in de (overdekte) zwembaden in de regio terecht. Lees meer!

Cultuur en steden

De Molenkolk ligt heel gunstig ten opzichte van mooie Hanzesteden. U kunt er o.a. winkels, restaurants, musea en andere bezienswaardigheden bezoeken. Inspiratie opdoen? Lees snel verder!

Uit eten

Lekker uit eten in de buurt? Jazeker! In onze directe omgeving zitten enkele goede restaurants. Wij kunnen u daarin adviseren. U kunt er hier ook informatie over krijgen.

Bed & Breakfast De Molenkolk

is  geopend van maart tot november.

Wij verwelkomen u graag!

Boeken

Komt u genieten van de rust en de wonderschone natuur? Wij verwelkomen u graag het hele jaar door.

Contact

Heeft u speciale wensen? Kunnen wij u helpen met tips of informatie over de omgeving? Laat het ons weten. Wij staan voor u klaar!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze Bed & Breakfast? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.