Fietsen in de omgeving

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als in die regio. Je kunt volop genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes. Ook is de Achterhoek bij uitstek het gebied voor een ritje mountainbiking (ATB) of voor een mooie ronde wielrennen.

Maar ook de Veluwe biedt allerlei fantastische fietsmogelijkheden. Fiets eens een rondje Posbank vanuit onze B&B, afwisselend qua landschap met af en toe een uitdagende klim!

 

Fietsknooppunten-netwerk

Veel gebruikt is het netwerk van fietsknooppunten dat je overal in de streek kunt oppakken. Bij ieder knooppunt staat ter plekke een kaart van het gebied waar je op dat moment bent zodat je snel en makkelijk het vervolg van je fietsroute kunt uitstippelen.

Onze B&B ligt tussen de fietsknooppunten 07 (Steenderen) en 50 (Bronkhorst) van regio Achterhoek.

Stel vanuit onze B&B je eigen route samen of maak gebruik van bestaande routes in de directe omgeving, zoals de Graafschapsroute (west), rondom Zutphen.

 

Langeafstandsfietsroutes (LF-routes)

LF-routes zijn vooral bedoeld voor fietsvakanties. In Bronkhorst (1,2 km van ons vandaan), kruisen twee Langeafstandsfietsroutes (LF-routes) elkaar, de LF3 route en de LF4 route.
De LF3 route is de Hanzeroute. Deze route verbindt Kampen met Mook via o.a. Millingen (204 km).

De LF4 route is de Midden-Nederlandroute. Deze route verbindt Den Haag met Enschede (307 km).

 

Fietsroutes online

Kijk voor fietsroutes en andere fietsmogelijkheden in de Achterhoek en op de Veluwe op:

https://geldersestreken.nl/