Zwemmen in de buurt van B&B De Molenkolk

Onze aanbeveling: het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen

Logeert u bij ons in de periode april – september, dan raden wij u aan een duik te nemen en/of een of meer baantjes te trekken in het Burgemeester Kruijffbad in ons dorp Steenderen.

Zwemmen in open water

U kunt in die periode uiteraard ook in open water zwemmen. De grote ‘plas’ Bronsbergen, vlakbij Zutphen, ligt op ca. 10 km afstand.

Overdekte zwembaden in de winterperiode

In het vroege voorjaar, herfst en winter kunt u o.a. terecht in de overdekte zwembaden van Doesburg en Brummen.

Burgemeester Kruijffbad

Dit unieke openluchtzwembad is geopend van eind april tot en met eind september.

Het zwembad heeft heerlijk warm zwemwater (28/29 graden) doordat de restwarmte van ‘buurman’ Aviko kan worden gebruikt. Daardoor is dit gezinsbad jaarlijks een grote trekker voor vele gezinnen en ouderen in de verre omtrek van Steenderen.

Peuterbad

Behalve het behaaglijke zwemwater is er veel meer dat het zwembad zo populair maakt. Veel jonge gezinnen komen speciaal voor het peuterbad: een kleurrijk, ondiep bad met leuke speelmogelijkheden.

Ouders hebben vanuit hun (gratis) ligstoel goed overzicht op hun kroost, indien gewenst onder een grote parasol. Er is een aankleedtafel met zijn aankleedkussens en babydobbers voor in het water. De weg naar het diepe bad heeft een gepaste afstand.

Ligweide en speelfaciliteiten

Behalve het peuterbad is er een ondiep bad met kleine glijbaan en waterfontein. Dit ondiepe deel loopt uit in een diep zwembad met startblokken. Bij het diepe bad is een prachtige stenen ‘tribune’ waar ouders kunnen zitten of liggen en tegelijkertijd een mooi overzicht hebben over het zwembad. De ruime ligweiden en vele speelruimtes en –toestellen, springkussen, tafeltennis, voet- en (beach)volleybalveldjes bieden talrijke mogelijkheden om heerlijk te spelen.

Faciliteiten op het zwembad:

  • Afsluitbare kluisjes;
  • Speciale, minder steile trap met leuning voor ouderen om het warme zwemwater in te stappen;
  • Schone kleedkamers (grote kleedruimten en kleedhokjes);
  • Te koop in de automaat: badpak, zwembroek, duikbril, zwemluier, neusknijper, duikstaaf, opblaasbal, badmuts, douchegel, oordopje;
  • Kiosk met broodjes, tosti’s, snoep, ijs, frisdrank, koffie, Aviko-patat en snacks (er wordt gebakken op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag);
  • Sfeervolle loungehoek;
  • Professioneel team zweminstructeurs;
  • Gedurende het seizoen worden door de Activiteitencommissie diverse activiteiten georganiseerd in en om het water, voor jong en oud. Bijvoorbeeld: zwem4daagse, dauwzwemmen, bandenrace, Dokkie Disco (discozwemmen).

Denk eraan: geen diploma, dan zwemvleugels verplicht! Ze zijn te leen bij het zwembad (zolang de voorraad strekt).

Onze betrokkenheid bij het zwembad

Petra is een enthousiast banenzwemmer. Ze is nauw bij het zwembad betrokken, o.a. als lid van de activiteitencommissie.

 

Molenkolk Zwemabonnement

Onze gasten kunnen gebruik maken van het B&B Molenkolk Gezin zwemabonnnement. Daarmee hebben zij tot maximaal vijf personen vrij toegang tot het zwembad tijdens de vrij zwemmen openingsuren. Graag tevoren doorgeven als u daarvan gebruik wilt maken.

 

Meer informatie

Zie voor openingstijden en andere informatie:  https://www.zwembadsteenderen.nl/